Ertugrul Bircan Copur

April 13, 2021

2021'den kimi albümler - 13 Nisan

Selamlar - pandeminin bilmemkaçıncı haftasından herkese merhaba. Siz de benim gibiyseniz ve günlerinizin en iple çektiğiniz anları müzik ve yemek düşünerek ve tüketerek geçiyorsa benim gevezeliklerimi okuyarak zaman kaybetmeyin boşuna. Buyurun bu haftaki albümlere.

a3788232899_10.jpg


KAUAN - Ice Fleet (bandcamp)

Albümün kapağı o kadar güzel ki bu haftaki bülteni sadece bunu koyup göndersem mi düşünmedim değil, haha. Aşina olmayanlar için KAUAN'ı kar ve buz temalı bir post-metal grubu olarak özetleyebiliriz. Hatta son birkaç albümdür post-rock tarafları daha bile ağır basıyor. Bu albümde de zaman zaman coşumlayan metal partisyonları dışında epey sakin (ama asla huzurlu olmayan) bir atmosfer var. "Sorni Nai"den beri grup ile ilgili beklentilerim epeyce yüksek, "Ice Fleet" ile de bunu rahatça karşıladılar diyebilirim. Buzullarda mahsur kalmış bir filonun hikayesini anlatan albümün yanında bir de masaüstü rol yapma kitabı yayımlamış grup, ilgisini çeken için keyifli bir macera olabilir gibi duruyor. Bandcamp bağlantısından göz atabilirsiniz, fiyatı da nispeten uygun.

a3446774218_10.jpg


HELLERUIN - War upon Man (bandcamp)

Bu yılki şimdiye dek en iyi keşiflerimden birisi oldu bu albüm. Bestial black metal tabir edilen, nasıl çevireceğimi açıkçası tam olarak kestiremediğim türü icra eden HELLERUIN, LAMP OF MURMUUR ile birlikte son yıllarda black metalin çiğ halindeki favorilerimden biri haline geldi bile "War upon Man" ile. Orta-hızlı tempolu, tekdüzeliğe kaçmayan, az tekrarlı bir gitar müziği halinde akıyor albüm. Kapağı da bir KAUAN kadar olmasa da çok etkileyichshd.

STORTREGN - Impermanence (bandcamp)

Bu aralar İsviçre'den çok grup denk geliyor gibi hissediyorum. Bir çeşit karartılmış death metal yapıyor STORTREGN, hatta melodik tarafları da var. Nedense bu türün içine tam olarak giremiyorum hiçbir zaman ve sanırım burada da aynısını yaşıyorum. Objektif olarak bakmaya çalışınca epeyce iyi bir işçilik görüyorum yine de, o yüzden türün meraklıları sevecek daha fazla şey bulacaktır benden.

PHLEBOTOMIZED - Pain, Resistance, Suffering E.P. (bandcamp)

Bu Hollandalı death metal cengaverlerini daha önce dinlemediyseniz epeyce keyifli anlar sizi bekliyor. Avant-garde, hatta saykedelik bir death metal yapan ve aralıklarla da olsa şaka maka 1990'dan beri etrafta olan bu grup yine en iyi yaptığı işi yapmış burada da. Özellikle eski dönem PESTILENCE'ını seviyorsanız (zira yeni dönemini sevmek zor) bunu da severek dinlersiniz eminim. Neredeyse her albümlerinde ettiğim gibi prodüksiyondan yine şikayet edebilirim burada da, en büyük eksisi o gözümde.

921788.jpg


WODE - Burn in Many Mirrors (bandcamp)

Bir tane daha black metal albümüyle bu haftayı kapatalım. 2017'nin bence (ve Korhan'ca da) en iyi black metal albümlerinden birine imza atan İngiliz WODE yeni eserini nihayet sunabildi. 20 Buck Spin'in nadiren kötü bir şey piyasaya saldığını söyleyebiliriz ve "Burn in Many Mirrors" da kesinlikle bir istisna değil. Belki "Servants of the Countercosmos"tan ileriye çok bir adım attıklarını söyleyemeyiz; ama yine de sevecek çok şey var burada. Bence bu adamlar bir noktada çok acayip bir şey çıkartacaklar. Henüz orada değiller evet, yine de alın takibe.

Bu albümleri de ekleyince yıllık listem şu şekilde oluştu şimdilik: https://world.hey.com/ebcopur/kabaca-sirali-rastgele-liste-muzik-21-2bec8a49

---------

Evet, bu haftalık da bu kadar. Her zamanki gibi eğer ilgisini çekecek eşiniz dostunuz varsa iletmeyi, onlar da bültene kaydolana kadar kendilerini rahatsız etmeyi ihmal etmeyin. Hatta Twitter adresime de beklerim.

İyi kalın.