Erik Bakker

January 17, 2022

Even tussendoor (Week 1 en 2)

Vooruitzien.jpg

De eerste twee weken van het jaar waren mooie weken. Veel lokale projecten maar ook een paar landelijke gingen verder. Ik moest echt even gas geven na de vakantie maar dat was ook wel fijn. Zo is Rocco vanuit CAMA bezig met de vertaling van een nieuwe biografie van A.B. Simpson (stichter van CAMA wereldwijd). Zoals het er nu uitziet wordt dit boek op 6 februari gepresenteerd in de CAMA gemeente in Den Bosch. Dat gebeurt niet voor niets daar want dat is de eerste CAMA gemeente die ooit in Nederland is gesticht. Andere ontwikkelingen vindt je hieronder. Eén daarvan gaat over het boek "De Koninklijke weg" van Frans Horsthuis met als bonus een link naar één van de weinige geluidsopnamen en een "preek" van Frans.

1. hey world: Zoals je ziet is dit de eerste nieuwsbrief in de nieuwe vorm. Het is veel gemakkelijker om op deze manier een "Even tussendoor" te maken en te versturen. Niet moeilijker dan het versturen van een gewone email. Laat even weten hoe jullie dit vinden, we zijn benieuwd.

2. Misschien heb je niet zoveel met het onderwerp klimaat. Het houdt ons wel bezig en toen we de aankondiging van de film "don't look up" onder ogen kregen wilden we die zien. We hebben zelf geen Netflix abonnement meer maar met dank aan Peter en Marloes konden we via hun account de film toch zien. Wat een goede film! Op een satirische manier wordt je een spiegel voorgehouden. Maar ook alle dubbele agenda's bij politici, media en zo worden op een grappig/ernstige wijze neergezet. Een aanrader om te bekijken en misschien eens met elkaar te bespreken.

3. De Koninklijke weg

Frans Horsthuis 1.jpg

Het boek is bij velen van jullie al bekend en door velen gelezen. Omdat we bijna door de voorraad heen zijn hebben we contact gezocht met uitgeverij Gideon. Met hen gaan we "De Koninklijke weg" opnieuw uitgeven. Het boek krijgt een nieuwe voor- en achterkant, in nieuwe kleuren en een nieuw lettertype. Kortom, de vijfde(!) druk van dit boek zit eraan te komen. Ik krijg weleens de vraag of er nog steeds boeken besteld worden. Dus ben ik gaan tellen en in 2021 hebben we er zo'n 50(!) verstuurd naar mensen in Nederland. Dat is toch wel bijzonder voor een boek waar nooit reclame voor wordt gemaakt vind ik.
Ik had een bonus beloofd en belofte maakt schuld. Daarom hier een link naar één van de weinige geluidsfragmenten die er van Frans te vinden zijn. We hopen dat het jullie net zo inspireert als het ons deed! Klik hier om ernaar te luisteren!

4. Financiële vrede! Erik is bezig met het maken van een training om mensen te leren schulden-vrij te gaan leven. Het zijn principes die wij vanaf 1993 zelf gebruiken en regelmatig doorgeven aan anderen. Het is de bedoeling dat er in maart twee proef trainingen worden gegeven. Daarna beslissen we of dit iets is om meer door te gaan of niet. We houden jullie op de hoogte. Wil je alvast meer weten neem dan gerust contact met ons op.

5. CAMA Veghel. In Veghel bouwen we rustig verder als kleine groep. We hebben versterking gekregen van Martin Bobeldijk uit Terschuur. Hij draait mee om een idee te krijgen wat een huisgemeente is en hoe zo'n start periode is. Martin heeft kort geleden de opleiding theologie aan de CHE afgerond, is getrouwd en heeft kinderen in de leeftijd rond de 20 jaar. We zijn blij met zijn deelname. Jammer is dat we de ALPHA cursus moesten verplaatsen naar maart. We zouden eigenlijk rond deze tijd starten maar door de corona perikelen ging dat nog niet. Bijzonder is wel dat er met vier mensen contact is die zich als deelnemer hebben aangemeld. Bidden jullie mee dat zij ook in maart nog aan willen schuiven?

We proberen tweewekelijks een update te sturen. Niet alleen om jullie op de hoogte te houden met het verzoek om mee te bidden en mee te leven met ons. Ook is het leuk om het als een soort dagboek bij te houden voor later. Zo kunnen we nog eens terug kijken na verloop van tijd wat er allemaal gebeurt is.

Wil je ons werk steunen? Hier vindt je de gegevens om dat te doen.  

Met hartelijke groeten, 
Erik en Joke Bakker