Gunnar R Johansson

January 17, 2022

Spel, poddar och Dropbox

🎲 Hela julhelgen har vi spelat brädspelet När Då Då! här hemma. Varje deltagare har en tidslinje och olika kort ska placeras in på rätt ställe i förhållande till varandra. Enkelt och svårt. Hade t ex Bingolotto premiär före eller efter Expedition Robinson*? Nu ser jag att Wiki History Game finns på nätet, samma upplägg men man spelar bara mot sig själv. Testa själv med att placera Wikipedia-artiklar i kronologisk ordning, svårare och roligare än vad man kan tänka sig.  * Före.

CleanShot 2022-01-18 at 00.36.34@2x.png


🎧 Valår och då kommer TV4:s kommentatorer Ann Tiberg och Ulf Kristofferson med en podd. Inte bara käbbel heter den. Elina Pahnke skriver om de politiska poddarna i Aftonbladet Kultur. 

🎧 Mia Skäringer och Hampus Nessvold har också börjat spela in sina samtal. Några avsnitt gratis där poddar finns och några bakom betalvägg hos Podme.

 Har du en Mac med M1? En sån där ny och snabb. Då längtar du kanske efter vettig version av Dropbox? Nu finns den i beta: 
  1. Go to dropbox.com and log into your account.
  2. In the top right-hand corner, click your profile picture and go into Settings.
  3. Under General, locate Preferences and toggle on "Early releases."

👋 HEY! Det här var bara ett test för att sjunga upp rösten och se att linjen fungerar. Känns det kul så blir det mer framöver, och då med lite bättre mix än det här. Vill du tipsa någon kompis/granne/hyresvärd/busschaufför/kollega/polis så skicka dem till https://world.hey.com/gunnar